Джейми Оливър не е прочел нито една книга през живота си

Джейми Оливър

© Associated Press

Джейми Оливър

Макар световноизвестният кулинар Джейми Оливър отскоро да е вече и издател на собствено списание (Jamie Magazine), което излиза и от двете страни на Атлантическия океан, това съвсем не значи, че той реално го чете. Това би предположил всеки, хвърлил поглед над скорошното му интервю с британското издание "Индипендънт", в което споделя, че всъщност никога не е прочитал цяла книга.


"Не съм прочел нито една книга в живота си, което звучи доста невежо, но аз съм дислектик и лесно се отегчавам. Единствената книга, която почти довърших, беше "Поверително от кухнята" (Kitchen Confidential) на Антъни Борден. Тогава обаче авторът дойде във Великобритания и не спря да се шегува с мен в продължение на пет години", казва той пред британското издание. След това Борден му се извинил и оправили отношенията си, заради което Оливър се замисля дали не е дошъл моментът да изчете оставащата му част от книгата. 


"Хъфингтън пост" коментира, че 37-годишният известен телевизионен готвач явно си търси прекалено лесно извинение, че не е чел, тъй като дислексията обикновено се отразява най-тежко на подрастващите читатели и онези, които тепърва се учат да четат. Тя обаче не е спряла хора като Ханс Кристиян Андерсен, Агата Кристи и Франсис Скот Фицджералд, за които също се смята, че са били дислектици, да напишат класически литературни творби, както и вероятно да четат много. 




За "Индипендънт" Оливър споделя още, че едно от нещата, които малко хора знаят за него, е, че е много добър в плетенето на кошници и ако намери някое тихо място, може да се посвети на това занимание с часове. 


Роденият в Есекс готвач казва също така, че ако може да промени нещо в себе си, то това би било косата му, както и че домът му е подреден така, че центърът да е в кухнята. Логично...


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: