Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирана риба по английски

Панирана риба по английски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Панирана риба по английски1 / 2
19/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Нашето предложение за обяд - панирана риба по английски в комбинация с хрупкави зеленчуци"

Необходими Продукти

  • риба - 150 грама рибно филе
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 200 грама
  • бира - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесете прясното мляко, бирата, оцетът и яйцата, овкусете със сол, бял пипер и разбъркайте добре с тел.

При непрекъснато бъркане добавете и брашното към сместта до получаване на кремообразна смес.

Загрейте мазнина в тиган, оваляйте рибното филе в панировката и изпържете до златисто. Може да използвате и фритюрник.

Поднесете с гарнитура от зеленчуци по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Няма забележки рецептата е добра.
Поднася се с пържени картофи и на всичкото това ми казват "чип енд фиш".

Панировката се нарича "патафри" и идва от френската кухня - това че англичаните са си направили "чип енд фиш" национално ястие незначи че е тяхно откритие.
17.02.2016 21:12
3
1