Крем LEMON CURD

5 5 3

Кремове и сладки сосове

Българска

Рецептата "Крем LEMON CURD" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

краве масло 50 г
яйца 3
захар 150 г
лимонов сок 80 мл
настъргана лимонова кора 1 с. л.

• Яйцата се разбиват на пяна със захарта.

• Маслото се нарязва на дребни кубчета и се разтопява на водна баня, но без да се кипва.

• Разбитите яйца със захарта се изсипват в метална купа и се прибавя разтопеното масло, лимоновият сок и настърганата кора от лимон.

• Всичко се разбива добре (най-добре с миксер).

• Купата се поставя на водна баня и при непрекъснато разбъркване се готви, докато не се сгъсти крема.

• Оттегля се от огъня и се охлажда.

• Прехвърля се в буркан, който се затваря плътно и се съхранява в хладилник (2-3 седмици).

• Кремът LEMON CURD се използва за крем на торти, кроасани или просто върху палачинки.