рецепта
Крем LEMON CURD
Гответе с мен
Кремове и сладки сосове
Българска
Рецептата "Крем LEMON CURD" беше добавена на
Продукти
краве масло | 50 г |
яйца | 3 |
захар | 150 г |
лимонов сок | 80 мл |
настъргана лимонова кора | 1 с. л. |
Приготвяне
• Яйцата се разбиват на пяна със захарта.
• Маслото се нарязва на дребни кубчета и се разтопява на водна баня, но без да се кипва.
• Разбитите яйца със захарта се изсипват в метална купа и се прибавя разтопеното масло, лимоновият сок и настърганата кора от лимон.
• Всичко се разбива добре (най-добре с миксер).
• Купата се поставя на водна баня и при непрекъснато разбъркване се готви, докато не се сгъсти крема.
• Оттегля се от огъня и се охлажда.
• Прехвърля се в буркан, който се затваря плътно и се съхранява в хладилник (2-3 седмици).
• Кремът LEMON CURD се използва за крем на торти, кроасани или просто върху палачинки.
Етикети: кремове , лимонов курд , лимон