Какво трябва да знаем за английската кухня

Английската кухня не е толкова популярна, колкото френската и италианската, тъй като лесно се поддава на чужди влияния. Английската закуска, следобедното пиене на чай, бифтекът, ростбифът и мъфините, са основните акценти в английската кухня.

От началото на Английския ренесанс английската кухня се характеризира със своята простота на приготвяне на ястията и е базирана на висококачествени природни продукти. Това е резултат от наследството на английските пуритани. Традиционните ястия са с древен произход – печени и задушени меса, дивеч и солени пайове с месо, варени и задушени зеленчуци, бульони, сладководни и морски риби – варени, печени на грил и на фурнa, пишат от dieti.rozali.

През ХІV излиза прочутата готварска книга „Forme of Cury“ с рецепти от главния готвач на крал Ричард ІІ. Съвременната английска кухня е повлияна от островното разположение, климата, времето на Британската империя и следвоенната имиграция, от европейските кухни, най-вече от френската кухня, обогатена е със съставки и идеи от индийската и от китайската кухня.

Особено силно е влиянието на американската кухня, най-вече на „fast food“ индустрията.

www.novini.london





{START_COUNTER}