Рецепта за английски кифлички (scones)

Английските кифлички, наричани още "сармички" (scones), са изключително популярни и лесни за приготвяне. Ето рецепта:

Съставки:

  • 250 г брашно захар
  • 1 ч. л. сол
  • 2 ч. л. бакпулвер (разтворени в малко топла вода)
  • 60 г студено масло, нарязано на кубчета
  • 150 мл прясно мляко
  • 1 голямо яйце

Инструкции:

  1. Загрейте фурната до 220°C и подгответе тава за печене, като я покриете с хартия за печене.

  2. В голяма купа смесете брашното, захарта и солта.

  3. Добавете нарязаното студено масло и го намачкайте, докато стане ситно и наподобява хлябни трохи.

  4. В средна чаша разбийте яйцето и добавете към брашнената смес, заедно с разтворения бакпулвер и прясното мляко.

  5. Разбъркайте съставките с дървена лъжица , докато получите тесто.

  6. Намачкайте тестото върху плато, леко поръсено с брашно, и го оформете на дебелина около 2 см.

  7. С помощта на кръгла форма за бисквити или чаша (по желание, поръсена с брашно), изрежете кифлички с диаметър около 5-7 см.

  8. Поставете изрязаните кифлички на подготвената тава за печене и ги овкусете с мляко, използвайки четка за готвене.

  9. Печете в предварително загрята фурна за около 12-15 минути, или докато станат златисти и се надигнат.

  10. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят малко преди да ги сервирате. Можете да ги сервирате с масло, мед, конфитюр или сладка закваска.

Тези английски кифлички са чудесни за закуска или след следобеден чай. Насладете им се !





{START_COUNTER}