|
Рецепта за английски кифлички (scones) |
|
|
Английските кифлички, наричани още "сармички" (scones), са изключително популярни и лесни за приготвяне. Ето рецепта:
Съставки:
-
250 г брашно захар
-
1 ч. л. сол
-
2 ч. л. бакпулвер (разтворени в малко топла вода)
-
60 г студено масло, нарязано на кубчета
-
150 мл прясно мляко
-
1 голямо яйце
Инструкции:
-
Загрейте фурната до 220°C и подгответе тава за печене, като я покриете с хартия за печене.
-
В голяма купа смесете брашното, захарта и солта.
-
Добавете нарязаното студено масло и го намачкайте, докато стане ситно и наподобява хлябни трохи.
-
В средна чаша разбийте яйцето и добавете към брашнената смес, заедно с разтворения бакпулвер и прясното мляко.
-
Разбъркайте съставките с дървена лъжица , докато получите тесто.
-
Намачкайте тестото върху плато, леко поръсено с брашно, и го оформете на дебелина около 2 см.
-
С помощта на кръгла форма за бисквити или чаша (по желание, поръсена с брашно), изрежете кифлички с диаметър около 5-7 см.
-
Поставете изрязаните кифлички на подготвената тава за печене и ги овкусете с мляко, използвайки четка за готвене.
-
Печете в предварително загрята фурна за около 12-15 минути, или докато станат златисти и се надигнат.
-
Извадете ги от фурната и оставете да се охладят малко преди да ги сервирате. Можете да ги сервирате с масло, мед, конфитюр или сладка закваска.
Тези английски кифлички са чудесни за закуска или след следобеден чай. Насладете им се !
|
|
|
|
|