Англия, 1837 година. Английската кухня на мис Елайза е роман с викториански привкус за женското приятелство, за борбата за лична свобода и за храната като удоволствие и утеха за душата. Амбициозната мис Елайза Актън знае точно как иска да протече животът ѝ - да издаде новата си стихосбирка и да се превърне в обичана поетеса, а това да я освободи от очакванията да стане добра домакиня и покорна съпруга. Ала след срещата с известния издател господин Лонгман си тръгва съкрушена - той не иска и дума да чуе за стиховете ѝ. Лондон прелива от нови подправки и екзотични плодове и издателят предлага на Елайза ... |
|
Според както ги правят в Цариград и разни домашни справи: Събрани от разни книги. В ръцете си държите първата българска готварска книга от Петко Славейков, с която ще се отправите на истинско кулинарно пътешествие от втората половина на XIX век, изпълнено с разнообразни рецепти и съвети. От приятни чорби, сочни кебапи, вкусни пилафи, превъзходно сготвени патладжани и други зеленчуци, множество рецепти за пресол (саламура), през сладки изкушения като кадаифи и халви, широк набор от сиропи, богат асортимент от вина и ракии и накрая съвети за опазване на храни и напитки, за подобряване на техния вкус и за подбиране на ... |
|
Готварската книга на Дядо Славейков излиза през далечната 1870 година в Цариград. Томчето събира десетки вкусни рецепти, но и ценни съвети за всеки домошар готвач! От книгата ще научим: Как да си направим най-хубавите чорби, кебапи, кюфтета и кадаифи? Могат ли сиренето, млякото и яйцата да не се развалят? Как да солим различните меса? Наистина ли има над 40 вида домашни вино и ракии? Знаем Петко Р. Славейков като поет, писател и публицист. Колко от нас обаче го свързват с първата кулинарна книга на български език? ... |
|
Пълен курс за онези, които искат да научат как да контролират здравето си. Включва съвременни прозрения за Ерет. ... Арнолд Ерет беше човек с уникално прозрение и пророческо разбиране за начина на прочистване и възстановяване на тялото. На световната конвенционална медицина ще са нужни 80 години, за да го настигне. Д-р Гари Нъл Въпреки, че много писатели днес подкрепят подобни схващания за здравето, разбирам, че ясният, прост и убедителен стил на Ерет го прави един от най-силните вдъхновители на читателя да пристъпи към действие. Следвайки съветите на професор Ерет, аз постигнах състояние на здраве - по-добро ... |
|
Готварство, градинарство и кучешки изложби по време на пандемия. Внимание! Тази книга съдържа готварски рецепти! (и можеш да ги приготвиш у дома, но само ако мама и татко разрешават). Освен това има: едно момче, което мечтае да бъде много високо и си пада по компютърните игри; едно момиче, което тренира фехтовка и ходи на уроци по хендлинг; и едно мъничко йорки с голямото име Змей; но има и коронавирус - озъбен и страшен; и цял пътуващ цирк, така де, истинска изложба на кучета с много, ама много породи; няколко мами и татковци за калабалък; една вила с две дюли, три праскови и четири ябълки. Че какво ли може ... |
|
Киноата, позната и отглеждана стотици години от инките в Южна Америка, в Андите, е наречена майката на зърнените храни, въпреки че според специалистите не принадлежи към тези култури, а е по-близо до семейството на цвеклото, спанака и други подобни. Според древните хроники инките се отнасяли с такъв респект към растението, защото го смятали за божествено, за уникална храна, която укрепвала здравето и дарявала човека с дълголетие. Забравена за дълги години поради бедствия и болести в Южна Америка, през 60 -те години на миналия век киноата отново се възражда, след като учените проявяват интерес и започват да проучват ... |
|
Във фототипното издание "Нова готварска книга" ще откриете автентична българска кухня - супи, салати, основни ястия, дивечови ястия, десерти. ... |
|
"Прагматизмът и Иван Саръилиев. Към корените на семиотичното мислене в България" реконструира един от най-ранните семиотични методи в световната хуманитаристика, дело на забравения български философ проф. Иван Саръилиев. Той не е изследвал знаците директно, но връзката му със семиотиката е потърсена през прагматизма на американския философ Чарлс С. Пърс. Основание за това ни дава отношението между прагматизма и семиотиката на Пърс (ясно разграничени в изследването от прагматизма на Уилям Джеймс и семиотиката на Фердинанд дьо Содюр). Пърс "облича" прагматизма си в семиотични термини, което прави ... |
|
Ханс планира да прекара уикенда в Неапол в учене и подготовка за предстоящия готварски и сладкарски курс. Но една поредица от злополучия обръща плановете му надолу с главата. Най-голямата изненада е Сиро - изключително контактен и енергичен съквартирант, който му разкрива истинското лице на Неапол. "Un fine settimana" е колекция от адаптирани разкази, с помощта на чиито интересни истории ще откриете и научите любопитни факти за италианските градове. В книгите ще откриете: бележки за пътуването с обща информация и културни забележителности; упражнения за практикуване на слушане с разбиране и речник; речници ... |
|
Все по-често човек обръща поглед към природните лечебни средства, с каквито на дарява майката земя. Сред тях многобройните видове сол заемат едно от челните места. Влиянието и полезното действие върху човешкия организъм на солта и препаратите и различните комплекси от нея нарастват значително, когато човек е въоръжен със знания относно лековитите ѝ свойства. В това отношение настоящата книга може да се превърне в добро помагало и сигурен пътеводител. В нея са дадени многобройни сведения за използването на солта в най-новата народна и в традиционната медицина за лекуването и профилактиката на различни заболявания и ... |
|
Следват резултати с по-слабо съвпадение на търсеното: |
Невероятна готварска книга! Седем раздела с любимите рецепти на Пух и приятелите му. Чудни курабийки и медени кексчета, полезни салати и фантастични сандвичи, апетитни топли ястия и изкусителни десерти и напитки - истинско удоволствие за езика, подправено с усмивките на Пух и неговите другари. Всяка от рецептите е представена в последователни стъпки, придружени с илюстрации. Това е идеалната книга за малките готвачи! ... |
|
Готварска книжка за всяко дете! Внимателно подбрани рецепти, комбинирани с пъстри илюстрации и фотографии, кратки съвети и любопитни факти за хранителните продукти, правила за сервиране на масата - в Моята първа готварска книга е събрано всичко необходимо за успешни първи стъпки в кухнята. Пухкави палачинки, здравословна италианска салата, ефектно картофено ветрило и бисквитки, които се топят в устата. Звучи примамливо, нали? Това не е меню на ресторант, а само малка част от всички вкуснотии, които ще откриеш на страниците на твоята първа готварска книга! С нейна помощ ще направиш първите си стъпки в света на кулинарията ... |