ПредишенСледващото

Какво да ядем в Англия

Англичаните обикновено има четири хранения на ден: закуска, обяд, чай (05 часа) и вечеря. Закуската може да бъде пълна "английска закуска" на овесени ядки, мляко и захар, или бекон и яйца, препечен хляб и мармалад, чай или кафе. Някои хора, обаче, имат само една чаша чай или кафе с препечен хляб или нещо подобно. Това обикновено се нарича "Континентална закуска".

Британците са склонни да ядат четири пъти на ден: закуска, обяд, чай (пет часа) и вечеря. Закуската може да бъде пълен "английска закуска", състояща се от корнфлейкс с мляко и захар, или бъркани яйца с бекон, тост и конфитюр, кафе или чай. Въпреки това, някои хора просто пият чаша чай или кафе с препечен хляб или нещо подобно. Тази закуска обикновено се нарича "Континентална закуска"

По обед всичко е спрян за обяд. Повечето офиси и малки магазини са затворени за един час и тротоарите на града са пълни с хора, на път за кафенета, кафе-барове, ресторанти. Фабрика и растителни работници обикновено се хранят в техните столове.

В следобедните часове всичко се затваря за обяд. Повечето офиси и малки магазини, близки за един час, както и градските тротоари са пълни с хора, които се изпращат до кафенета, кафенета, ресторанти. Работниците на фабрики и заводи обикновено се хранят в трапезарията.

Англичаните харесва това, което те наричат ​​"добри обикновена храна". Обикновено те като пържола, печено говеждо, Йоркшир пудинг, и риба и чипс.
Следобеден чай се приема за 05 часа, но това едва ли може да се нарече храна. Това е чаша чай и торта или бисквити. В събота и неделя следобед чай е специален повод. Приятели и посетителите често са поканени да си поговорим на чаша чай.

Британците обичат това, което наричаме "добро проста храна." те обикновено искали пържола, печено говеждо, Йоркшир пудинг и риба и чипс.
Следобеден чай се пие около пет часа, но това едва ли може да се нарече "храна". Това е чаша чай с торта или бисквити. В събота и неделя, следобеден чай - това е специален случай. Често поканите приятели или гости да разговарят на чаша чай.

Вечеря - това е най-гъсти храни за целия ден. Обикновено той е ял в седем часа. Първо, разбира се може да бъде супа (въпреки че английският му не е много любители на). Второ ястие често риба или месо, може да се наложи традиционния ростбиф на стара Англия, както и много зеленчуци. Следващата ястието е нещо сладко и често печен, като например плодове торта. И последният може да бъде сирене, често с бисквитки.
Всеки знае, че англичаните са много yuobet чай. Те обичат да пият "добра чаша чай", шест или осем пъти на ден, а понякога и повече.
Коледната вечеря е традиционно приготвена печена пуйка. Зад това обикновено следван от Коледа пудинг.

лексика


корнфлейкс - корнфлейкс
настилка - настилка
обикновена храна - проста храна
специален повод - специален повод, събитие,
да има чат - приказки, приказки
съществена - стегната
първи курс - първото ястие
основно ястие - основно ястие
всеизвестно е - всички знаем
печена пуйка - печена пуйка


1. Колко пъти на ден се англичаните имат?
2. Каква е традиционен "английска закуска" като?
3. Какво обикновено се нарича "Континентална закуска"?
4. Кога англичаните обикновено обядва?
5. Какво англичаните предвид под "добро обикновена храна"?
6. Какъв вид храна е пет на "часовник чай в Англия?
7. Какво англичаните обикновено имат за вечеря?
8. английски любители на чай, нали така?
9. Каква е традиционно ястие за коледната трапеза?
10. Какви други ястия са популярни в Англия?

Подкрепете проекта - споделете линка, благодаря!